Φωτοβολταϊκά σε στέγη

Μείωσε το λογαριασμό ρεύματος για τα επόμενα 25 χρόνια εκμεταλλεύοντας την ηλιακή ενέργεια

ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟ
211 1991 776

Πακέτα προσφορών

Δες ενδεικτικές τιμές από τα πιο δημοφιλή φωτοβολταϊκά συστήματα που ζητάνε οι πελάτες μας.

Η εταιρεία

Το όραμα της Eversun είναι να βοηθήσει κάθε νοικοκυριό και εταιρεία στην Ελλάδα να μεταβεί στην αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η Eversun κάνει την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος εύκολη και προσιτή, αναλαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Βοηθάμε τους Έλληνες καταναλωτές να ανεξαρτητοποιηθούν από τα αυξανόμενα κόστη της ενέργειας.

Έχουμε εμπειρία άνω των 15 ετών σε κατασκευαστικά και ενεργειακά έργα και έχουμε υλοποιήσει πάνω από 500 μικρά ή μεγάλα έργα μέχρι σήμερα.

Διαθέτουμε αποκλειστικά δικά μας συνεργεία για την υλοποίηση όλων των έργων και υπάρχει επιπλέον έλεγχος ποιότητας από εξειδικευμένο προσωπικό.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να προσφέρουμε όχι μόνο την κατάλληλη λύση για τις ανάγκες των πελατών μας, αλλά και την πιο ανταγωνιστική.

Πώς λειτουργεί;

Εκδήλωσε ενδιαφέρον

Μας δηλώνεις τις προδιαγραφές του χώρου σου καθώς και τις προβλεπόμενες ενεργειακές απαιτήσεις για τα επόμενα 25 χρόνια

Λαμβάνεις εξατομικευμένη προσφορά

Αναλύουμε τις απαιτήσεις σου και δημιουργούμε μια αναλυτική προσφορά που είναι μοναδική για σένα, λαμβάνοντας υπόψιν το διαθέσιμο κεφάλαιο και το πρόγραμμά σου.

Υλοποίηση χωρίς κανένα άγχος

Αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την υλοποιήση. Ενημερώνεσαι διαρκώς για την πρόοδο των εργασιών. Είμαστε δίπλα σου για να απαντήσουμε ό,τι ερώτηση έχεις.

Απόλαυσε φθηνή ενέργεια για χρόνια

Εξοικονόμησε χρήματα στους λογαριασμούς ρεύματος για δεκαετίες και σταμάτα να ανησυχείς για οποιαδήποτε μελλοντική αύξηση στο κόστος ενέργειας. Καλώς ήρθες στο μέλλον!!

Τι είναι τα φωτοβολταϊκά στέγης

Η πιο δημοφιλής χρήση της ηλιακής τεχνολογίας είναι τα οικιακά φωτοβολταϊκά, καθώς οι καταναλωτές στα νοικοκυριά επιθυμούν να εξοικονομήσουν ενέργεια και χρήματα.

Η εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού σε στέγη έχει περισσότερα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με την εγκατάσταση σε ταράτσα. Σε μια στέγη, ο προσανατολισμός και η κλίση είναι ήδη καθορισμένοι, συνεπώς τα φωτοβολταϊκά πλαίσια πρέπει να τοποθετούνται, χωρίς να αλλοιώνεται η δομή της κεραμοσκεπής, σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση. Όταν ένα φωτοβολταϊκό πάνελ σκιάζεται, η παραγωγή ρεύματος μειώνεται, καθώς επιβάλλει μικρότερο ρεύμα σε όλα τα άλλα πάνελ της σειράς στην οποία συνδέεται, με αποτέλεσμα τη μείωση της συνολικής παραγωγής ενέργειας. Επιπλέον, ένα σκιασμένο πλαίσιο φωτοβολταϊκών μειώνει τον χρόνο ζωής του καθώς δημιουργεί σημείο συμφόρησης για όλα τα πλαίσια στη σειρά με τα οποία είναι συνδεδεμένο, με αποτέλεσμα όλη η ενέργεια που δημιουργείται από τα υπόλοιπα πλαίσια να συγκεντρώνεται στο σκιασμένο πλαίσιο και να καταναλώνεται με τη μορφή θερμότητας. Επίσης, η τοποθέτηση καμινάδων, προεξοχών για σοφίτες, κεραιών και ηλιακών θερμοσιφώνων μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα σκιάσεων σε μελλοντική χρήση φωτοβολταϊκών σε στέγη. 

Ομοίως, όταν δύο πλαίσια έχουν διαφορετικό προσανατολισμό, παράγουν διαφορετική ποσότητα ενέργειας και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές της ημέρας. Έτσι, όταν συνδεθούν μαζί, θα παράγουν λιγότερη ενέργεια συνολικά από ό,τι αν λειτουργούσαν μεμονωμένα. Για να αποφευχθούν αυτά τα προβλήματα, μπορεί να γίνει σύνδεση σε σειρά των πλαισίων που σκιάζονται σχεδόν ταυτόχρονα, περιορίζοντας το πρόβλημα σε αυτά τα πλαίσια. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση διαφορετικών προσανατολισμών, όπου συνδέονται τα πλαίσια με ίδιο προσανατολισμό μαζί.

Τέλος, η ευαισθησία της στέγης σε εισροή υδάτων απαιτεί εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό για την εκτίμηση του τρόπου κατασκευής της στέγης και την τοποθέτηση των βάσεων των φωτοβολταϊκών χωρίς να παρέμβει στην στεγανότητα της σκεπής.

Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτείται προσοχή και εξειδικευμένη μελέτη από ειδικό επιστημονικό προσωπικό, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα που θα προκύψουν από τις σκιάσεις και τους διαφορετικούς προσανατολισμούς. Είμαστε στη διάθεσή σας για να περισσότερες διευκρινίσεις και πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο σπίτι σας.

Γιατί να επιλέξεις την Eversun

Προσφέρουμε ανταγωνιστικές και διαφανείς προσφορές. Αξιολογούμε τις ανάγκες σου, διαλέγουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό και δημιουργούμε μια εξατομικευμένη προσφορά μόνο για εσένα με ανάλυση και αιτιολόγηση κάθε κόστους.
Επιλέγουμε μόνο υψηλής ποιότητας εξοπλισμό. Θέλουμε πάντα να τοποθετούμε αξιόπιστο, καλαίσθητο και μοντέρνο τεχνολογικά εξοπλισμό
Εξειδικευμένα και έμπειρα συνεργεία. Όλες οι εγκαταστάσεις γίνονται από δικά μας συνεργεία που έχουν πάνω από 10 χρόνια εμπειρία.
Εγγύηση εργασίας 5 ετών. Είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα και προσφέρουμε τη μεγαλύτερη εγγύηση στην αγορά.
Προσφέρουμε συνεχή εξυπηρέτηση. Είμαστε δίπλα σου σε όλες τις φάσεις του έργου να απαντήσουμε οποιαδήποτε ερώτηση.
Αναλαμβάνουμε τα πάντα από το Α μέχρι το Ω.
Ο σκοπός μας είναι να αναβαθμίσεις ενεργειακά το χώρο σου χωρίς να ανησυχείς για τίποτα. Ό,τι και να προκύψει, είμαστε εκεί να το λύσουμε χωρίς να ασχοληθείς καθόλου.

Άριστες αξιολογήσεις από πελάτες μας

"Το έργο ολοκληρώθήκε μόνο σε μια μέρα και χωρίς κάνενα απρόοπτο. Στα πολύ θετικά η σωστή και τυπική επικοινωνία όλων των φάσεων του έργου."
Andy Smith Avatar - Cleaning X Webflow Template
Δημήτρης Καλογήρου
Χαλάνδρι, Αθήνα
“Εξαιρετικοί επαγγελματίες σε όλα τα κομμάτια. Τους προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να εκμεταλλευτεί την ηλιακή ενέργεια σπίτι του”
Sophie Moore Avatar - Cleaning X Webflow Template
Μαρία Παπακωνσταντίνου
Πετρούπολη, Αθήνα

Συχνές Ερωτήσεις

Δες παρακάτω τις απαντήσεις σε πολλές από τις ερωτήσεις που μπορεί και εσύ να έχεις σχετικά με τα φωτοβολταϊκά συστήματα στέγης.

Ποια είναι τα δικαιολογητικά για φωτοβολταϊκά στην στέγη;

Ο αιτούμενος αυτοκαταναλωτής θα πρέπει να συμπληρώσει τη σύμβαση σύνδεσης με τον ΔΕΔΔΗΕ και μετά να υποβάλει το αίτημά του για το πρόγραμμα “Φωτοβολταϊκά στη Στέγη” μέσα από την πλατφόρμα https://pvstegi.gov.gr/

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα χρειαστεί κάποιος για να ξεκινήσει τη διαδικασία είναι τα ακόλουθα: 

  • Κάτοψη στέγης
  • Αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος
  • Οικοδομική άδεια
  • Τοπογραφικό της θέσης εγκατάστασης (προκειμένου για κτιριακές εγκαταστάσεις εκτός σχεδίου πόλεως)
  • Τίτλος κυριότητας (αντίγραφο συμβολαιογραφικής πράξης και πιστοποιητικού μεταγραφής της στουποθηκοφυλακείο)
  • Αντίγραφο ταυτότητας
  • Αριθμός φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.)
  • Εκκαθαριστικός εφορίας δύο τελευταίων ετών
  • Βεβαίωση μηνιαίων αποδοχών. (Για μισθωτούς)
  • Δήλωση Ε9

Πόσα kW χρειάζομαι;

Από τον Ιούνιο του 2023 μέχρι και τον Ιούνιο του 2024 τρέχει το πρόγραμμα “Φωτοβολταϊκά στη Στέγη”.

Το πρόγραμμα επιδοτεί σε ποσοστό έως και 75% την εγκατάσταση συστήματος φωτοβολταϊκού με μπαταρία σε νοικοκυριά (έως 60% για τους αγρότες) ενώ το συνολικό ποσό της επιδότησης μπορεί να φτάσει ακόμη και στις 16 χιλιάδες ευρώ για τα ευάλωτα νοικοκυριά (έως 10.000 ευρώ για αγρότες).

Πώς γίνεται η μελέτη φωτοβολταϊκών για στέγη; 

Η μελέτη εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων περιλαμβάνει μια σειρά από βήματα, όπως η ενεργειακή αξιολόγηση του χώρου, ο σχεδιασμός και η χωροθέτηση του συστήματος, η αδειοδότηση, η κατασκευαστική μελέτη και η επίβλεψη της κατασκευής.

Η ενεργειακή αξιολόγηση περιλαμβάνει τον υπολογισμό του ηλιακού δυναμικού του χώρου με βάση παράγοντες όπως η θερμοκρασία, η υγρασία, η μορφολογία του εδάφους, η ετήσια βροχόπτωση και ο μέσος όρος ηλιοφάνειας. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται ο σχεδιασμός του συστήματος και εκτιμάται η ενεργειακή απόδοσή του.

Η μηχανολογική μελέτη για τη σχεδίαση φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων περιλαμβάνει υπολογισμούς ακριβείας για τον σχεδιασμό των εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των διαστάσεων των φωτοβολταϊκών πάνελ, της επιλογής του inverter, της σχεδίασης και διαστασιολόγησης των καλωδιώσεων και των ασφαλιστικών διατάξεων στους ηλεκτρικούς πίνακες, της επιλογής στοιχείων υποσταθμών μέσης τάσης για μεγάλες εγκαταστάσεις, του ισολογισμού ισχύος, της επιλογής του ρυθμιστή φόρτισης, του converter και των μπαταριών σε αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα, της αντικεραυνικής προστασίας και άλλων.

Την αναλυτική τεχνική περιγραφή των προδιαγραφών κατασκευής, του εξοπλισμού και των υλικών, επίσης την οικονομική προσφορά του συνεργείου και όλων των εμπλεκόμενων.

Τέλος, ένα αναλυτικό τεύχος με την ανάλυση των σχεδίων για φωτοβολταϊκά πλαίσια, με συμπερίληψη των κατοπτρικών χωροθετήσεων, των ηλεκτρικών δικτύων DC και AC, των ηλεκτρικών πινάκων, των συστημάτων γείωσης, τηλεμετρίας, συστημάτων ασφαλείας-συναγερμού και παρακολούθησης, καθώς και μονογραμμικά και λειτουργικά σχέδια για τους ηλεκτρικούς πίνακες.

Πόσα KW ανά φωτοβολταϊκό πάνελ παράγονται σε βιομηχανική στέγη; 

Η ενεργειακή απόδοση των φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Ελλάδα κυμαίνεται από 1.400 έως 1.800 κιλοβατώρες ετησίως ανά εγκατεστημένο κιλοβάτ.

Κάθε πότε χρειάζονται συντήρηση τα φωτοβολταϊκά σε στέγη; 

Συνιστάται ο καθαρισμός των φωτοβολταϊκών πάνελ μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου, καθώς αυτή η περίοδος αντιστοιχεί στο 90% της παραγωγής ενέργειας των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Ανάλογα με τον τύπο των ρύπων, προτείνεται να γίνονται τουλάχιστον τρεις καθαρισμοί τον χρόνο. Ο πρώτος καθαρισμός πρέπει να γίνεται μεταξύ τέλους Μαρτίου και Απριλίου, ο δεύτερος μεταξύ τέλους Μαΐου και Ιουνίου και ο τρίτος μεταξύ τέλους Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Ενδιάμεσοι καθαρισμοί πρέπει να γίνονται κατά τη διάρκεια έκτακτων καιρικών φαινομένων όπως οι λασποβροχές.