Εξοικονόμηση ενέργειας όλο το χρόνο με αντλία θερμότητας

Εγκατάστησε μια αντλία θερμότητας και εκμεταλλεύσου όλα τα οφέλη της

ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟ
211 1991 776

Η εταιρεία

Το όραμα της Eversun είναι να βοηθήσει κάθε νοικοκυριό και εταιρεία στην Ελλάδα να μεταβεί στην αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η Eversun κάνει την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος εύκολη και προσιτή, αναλαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Βοηθάμε τους Έλληνες καταναλωτές να ανεξαρτητοποιηθούν από τα αυξανόμενα κόστη της ενέργειας.

Έχουμε εμπειρία άνω των 15 ετών σε κατασκευαστικά και ενεργειακά έργα και έχουμε υλοποιήσει πάνω από 500 μικρά ή μεγάλα έργα μέχρι σήμερα.

Διαθέτουμε αποκλειστικά δικά μας συνεργεία για την υλοποίηση όλων των έργων και υπάρχει επιπλέον έλεγχος ποιότητας από εξειδικευμένο προσωπικό.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να προσφέρουμε όχι μόνο την κατάλληλη λύση για τις ανάγκες των πελατών μας, αλλά και την πιο ανταγωνιστική.

Πώς λειτουργεί;

Εκδήλωσε ενδιαφέρον

Εκδήλωσε ενδιαφέρον

Μας περιγράφεις το χώρο σου καθώς και τις ανάγκες σου απαντώντας μερικές ερωτήσεις

Λαμβάνεις εξατομικευμένη προσφορά

Λαμβάνεις εξατομικευμένη προσφορά

Αναλύουμε τις απαιτήσεις σου και δημιουργούμε μια αναλυτική προσφορά που είναι μοναδική για σένα.

Υλοποίηση χωρίς κανένα άγχος

Υλοποίηση χωρίς κανένα άγχος

Έχουμε εγκαταστήσει εκαντοντάδες αντλίες θερμότητας και γι' αυτό το λόγο είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα. Αναλαμβάνουμε τα πάντα εμείς!

Απόλαυσε φθηνή ενέργεια για χρόνια

Απόλαυσε τα οφέλη


Εξοικονόμησε χρήματα στους λογαριασμούς ρεύματος χωρίς να ανησυχείς για το πόση ώρα άνοιξες τη θέρμανση.

Τι είναι η αντλία θερμότητας;

Η αντλία θερμότητας είναι μια συσκευή που αντλεί τη θερμότητα από το εξωτερικό περιβάλλον και τη μεταφέρει εντός της κατοικίας. Η αντλία θερμότητας αποσπά θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος και μέσω του ψυκτικού κυκλώματος μπορεί να την μεταφέρει στο εσωτερικό του σπιτιού. Εναλλάσσει, δηλαδή, τον κύκλο ψύξης του συστήματος με αποτέλεσμα να παραγει θερμανση ή ψύξη. Ακόμη και μεσω κατάλληλης διάταξης -συνεργαζόμενο ή ενσωματωμένο  boiler- να δινει έμμεσα (όχι άμεσα)  ζεστό νερό  χρήσης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες τόσο σε μικρά διαμερίσματα όσο και σε εγκαταστάσεις με τεράστιες ενεργειακές απαιτήσεις.

Ο τρόπος λειτουργίας τους βασίζεται στον κύκλος συμπίεσης και εκτόνωσης ενός ρευστού, είναι δηλαδή παρόμοιος με εκείνον των ψυκτικών μηχανημάτων.

Κατηγορίες αντλιών θερμότητας
Η αρχή λειτουργίας όλων των αντλιών θερμότητας είναι ίδια. Ανάλογα όμως με την επιλογή της πηγής "άντλησης" ενέργειας και το μέσο απόδοσης της ενέργειας διακρίνονται στις παρακάτω κατηγορίες:

1. Αντλίες θερμότητας αέρος - νερού: 
Οι αντλίες αέρος - νερού αντλούν ενέργειας τον περιβάλλοντα αέρα. Το θερμικό μέσο απόδοση ενέργειας αυτου του τύπου αντλίας είναι συνήθως το νερό που μπορεί κυκλοφορεί στο δίκτυο θέρμανσης (ενδοδαπέδια, σώματα ακτινοβολίας (panel, φέτες, κ.α.), fancoils) ή σε κάποιο εναλλάκτη απο θερμοδοχείο με ενσωματωμένη αντλία θερμότητας (ζεστου νερού χρήσης). Είναι ιδανικές για κάθε είδους κατοικία και λειτουργούν τόσο σε υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες όσο και σε θερμοκρασίες μέχρι -20C.
Στις αντλίες θερμότητας (αέρος - νερού) υπάρχουν δύο βασικές επιμέρους κατηγορίες:

α. Μonoblock Αντλίες θερμότητας οι οποίες εμπεριέχουν ολόκληρο τον εξοπλισμό τους σε μία εξωτερική  συσκευή. Είναι κατασκευασμένες για εγκατάσταση σε εξωτερικό χώρο, ώστε να "αντλούν" άμεσα ενέργεια απο τον περιβάλλοντα ατμοσφαιρικό αέρα. Δε συνοδεύονται από ενσωματωμένη υποβοήθηση θέρμανσης με ηλεκτρικές αντιστάσεις και ενδείκνυνται για τις περισσότερες νότιες  περιοχές της Ελλαδας που δεν έχουν συχνά  θερμοκρασίες  κατω των 2 ° (πχ το μεγαλύτερο μέρος της Αθήνας)
β. Αντλίες θερμότητας διαιρούμενου τύπου split, οι οποίες αποτελούνται από δύο συσκευές, το εσωτερικό και το εξωτερικό μηχάνημα. Σε αυτόν τον τύπο αντλίας θερμότητας το ψυκτικό συγκρότημα το οποίο είναι και αυτό που "αντλεί" ενέργεια από τον περιβάλλον ατμοσφαιρικό αέρα βρίσκεται στο εξωτερικό μηχάνημα, ενώ το υδραυλικό συγκρότημα όπου είναι και το κομμάτι το οποίο θα συνδεθεί με την υδραυλικές σωληνώσεις θέρμανσης, βρίσκεται στο εσωτερικό μηχάνημα. Στην εσωτερική μονάδα η οποία συνηθώς είναι επίτοιχη, υπάρχουν και οι ηλεκτρικές αντιστάσεις υποβοηθήσεις που ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος της αντλιας.

2. Αντλίες θερμότητας αέρος - αέρος

3. Γεωθερμικές αντλίες (αντλίες θερμότητας νερού - νερού)

Εν κατακλείδι, ανάλογα με την εφαρμογή επιλέγεται ο κατάλληλος τύπος αντλίας θερμότητας (αέρος, εδάφους, νερού) έτσι ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη λειτουργία και ταυτόχρονα η απόδοση θέρμανσης - ψύξης να είναι η ψηλότερη δυνατή με το χαμηλότερο δυνατό κόστος λειτουργίας.

Μάθε τα οφέλη της αντλίας θερμότητας

- Σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου οι αντλίες θερμότητας αποτελούν την πιο οικονομική επιλογή για θέρμανση, επιτυγχάνοντας έως και 74,5% οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας συγκριτικά με άλλες πηγές θερμότητας.

- Εξοικονόμηση έως και 75% στο κόστος θέρμανσης και ψύξης

- Η διαδικασία λειτουργίας τους, μέσω της χρήσης της αεροθερμικής ενέργειας –από το εξωτερικό περιβάλλον- που θεωρείται ανανεώσιμη πηγή, κατατάσσει τις αντλίες θερμότητας στις πλέον ενεργειακά αποδοτικές και φιλικές προς το περιβάλλον προτάσεις θέρμανσης.

- Θερμοκρασία νερού έως και 65οC μπορεί να καλύψει κάθε τύπο εφαρμογής όπως ενδοδαπέδια θέρμανση, μονάδες για θέρμανση/ψύξη (fan coil), θερμαντικά σώματα ή και συνδυασμό αυτών, ανάλογα με την ανάγκη που επιθυμείτε να καλύψετε.

- Αθόρυβη λειτουργία

- Λειτουργία παραγωγής ζεστού νερού χρήσης

- Η εγκατάσταση των αντλιών θερμότητας γίνεται γρήγορα και εύκολα. Δεν απαιτείται δεξαμενή αποθήκευσης καυσίμου, καπνοδόχος ή εντοιχισμός επιμέρους τμημάτων και αποφεύγετε πρόσθετες εργασίες στο χώρος σας.

- Δεν απαιτείται ειδικός χώρος τοποθέτησης καθώς η εξωτερική μονάδα είναι συμπαγής και μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί εξωτερικά ακόμα και στο μπαλκόνι σας.

- Απαλλαγή από επιπλέον υποχρεώσεις και κόστη, γιατί απλά δεν απαιτούνται σύνθετες και ακριβές διαδικασίες συντήρησης.

- Από τη στιγμή που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα από το δίκτυο, αποτελούν ιδανική πηγή θερμότητας σε οικίες και υποστατικά όπου υπάρχει εγκατεστημένο φωτοβολταϊκών σύστημα συμψηφισμού (net metering).

Γιατί να επιλέξεις την Eversun

Προσφέρουμε ανταγωνιστικές και διαφανείς προσφορές. Αξιολογούμε τις ανάγκες σου, διαλέγουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό και δημιουργούμε μια εξατομικευμένη προσφορά μόνο για εσένα με ανάλυση και αιτιολόγηση κάθε κόστους.
Επιλέγουμε μόνο υψηλής ποιότητας εξοπλισμό. Θέλουμε πάντα να τοποθετούμε αξιόπιστο, καλαίσθητο και μοντέρνο τεχνολογικά εξοπλισμό
Εξειδικευμένα και έμπειρα συνεργεία. Όλες οι εγκαταστάσεις γίνονται από δικά μας συνεργεία που έχουν πάνω από 10 χρόνια εμπειρία.
Εγγύηση εργασίας 3 ετών. Είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα και προσφέρουμε τη μεγαλύτερη εγγύηση στην αγορά.
Προσφέρουμε συνεχή εξυπηρέτηση. Είμαστε δίπλα σου σε όλες τις φάσεις του έργου να απαντήσουμε οποιαδήποτε ερώτηση.
Αναλαμβάνουμε τα πάντα από το Α μέχρι το Ω.
Ο σκοπός μας είναι να αναβαθμίσεις ενεργειακά το χώρο σου χωρίς να ανησυχείς για τίποτα. Ό,τι και να προκύψει, είμαστε εκεί να το λύσουμε χωρίς να ασχοληθείς καθόλου.

Άριστες αξιολογήσεις από πελάτες μας

"Μου πρότειναν μια ολοκληρωμένη λύση για να μειώσω τα κόστη μου και μέσα σε αυτή ήταν και η αντλία θερμότητας. Υπερ-ευχαριστημένος από την υπηρεσία!
Andy Smith Avatar - Cleaning X Webflow Template
Τάσος Ζερμάς
Κηφισιά, Αθήνα
"Είμαστε μια 6μελής οικογένεια που έψαχνε αποδοτική λύση για τη θέρμανση του σπιτιού. Η Eversun κέρδισε την εμπιστοσύνη μας και μας παρέδωσε ένα άρτιο αποτέλεσμα, όπως το είχε υποσχεθεί.
Sophie Moore Avatar - Cleaning X Webflow Template
Κέλλυ Αθανασίου
Περιστέρι, Αθήνα

Συχνές Ερωτήσεις

Δες παρακάτω τις απαντήσεις σε πολλές από τις ερωτήσεις που μπορεί και εσύ να έχεις σχετικά με τις αντλίες θερμότητας.

Αυτονομούμαι πλήρως από τα κοινόχρηστα με την εγκατάσταση Αντλίας θερμότητας;

Αφού βάση Νόμου ανακακοινωθεί από τον ενδιαφερόμενο προς την διαχείριση η πρόσθεση να αυτονομηθεί το διαμέρισμα του με τοποθέτηση αυτονόμου συστήματος θέρμανσης, το διαμέρισμα απαλλάσσεται από τις τακτικές δαπάνες θέρμανσης (πχ πάγιο). Για την απαλλαγή και από τις έκτακτες (πχ βλάβη κεντρικού συστήματος, θα πρέπει να υπάρχει γραπτή συναίνεση των συνιδιοκτητών.

Σε κάθε περίπτωση η  πλήρης αποσύνδεση της ιδιοκτησίας από την κεντρική θέρμανση, απαιτεί τη μόνωση των σωληνώσεων ενός νέου αυτόνομου συστήματος θέρμανσης της ιδιοκτησίας αυτής με το οποίο θα βελτιώνεται πράγματι η ενεργειακή αποδοτικότητα του κτιρίου σύμφωνα με τη παρ. 5 του άρθρου 2 του π.δ. 420/1987.

Η αντλία θερμότητας κάνει και για θέρμανση και για ψύξη;

Ναι, η αντλία θερμότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για θέρμανση όσο και για ψύξη. Η λειτουργία της αντλίας θερμότητας βασίζεται στη μεταφορά θερμότητας από ένα μέσο χαμηλότερης θερμοκρασίας σε ένα μέσο υψηλότερης θερμοκρασίας, χρησιμοποιώντας ενέργεια.

Για τη θέρμανση, η αντλία θερμότητας αντλεί θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα, το έδαφος ή το νερό και την παραδίδει στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου.

Η διαδικασία ψύξης μπορεί να επιτευχθεί μέσω ενός ειδικού κύκλου ψύξης που προσθέτεται στην αντλία θερμότητας, προκειμένου να επιτραπεί η αντίθετη ροή της θερμότητας. Σε αυτήν την περίπτωση, η αντλία θερμότητας λειτουργεί ως κλιματιστικό και μπορεί να ψύξει τον εσωτερικό χώρο του κτιρίου.

Με τι τρόπους συνδέεται η αντλία θερμότητας;

Οι αντλίες μπορούν να συνδεθούν για παράγωγή θέρμανσής με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Σώματα καλοριφέρ
  • Ενδοδαπέδια θέρμανση
  • Fan coil

Σπανίως υπάρχει προβλημα στη σύνδεση με καλοριφέρ (αν ο πελάτης εχει ήδη εγκατεστημένο μονοσωληνίου σύστημα με ελάχιστους βρόγχους).

Για παραγωγή ψύξης μπορούν να συνδεθούν με fan coil, καθώς και με κατάλληλη ενδοδαπέδια (για δροσισμό).

Χρειάζεται κάποια μελέτη /άδεια;

Εάν πρόκειται για διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οποία υπάρχει κεντρικό σύστημα θέρμανσης, κανονικά απαιτείται βάσει νομού μία "Άδεια μικρής κλίμακας", όπως σε κάθε τοποθέτηση αυτονόμου συστήματος θέρμανσης.

Πως συνδέεται με τα καλοριφέρ;

Αν έχετε ηδη αυτόνομη θέρμανση, συνδέεται στα κολλεκτέρ της οικίας σας με δύο απλές σωλήνες εισαγωγής και επιστροφής θέρμανσης. Εάν δεν έχετε αυτόνομη αλλά κλασσική/κεντρική (χωρίς δυνατότητα να ανοίξετε όποτε θέλετε την θέρμανση), θα πρεπει να δημιουργηθεί αρχικά ένα νέο υδραυλικό δίκτυο σωμάτων (δισωληνίο).

Σε κάθε περίπτωση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ιδια θερμαντικά σώματα (καλοριφέρ) που εχετε στην οικία, αν και μπορούν να προταθούν μεγαλύτερων διαστάσεών σώματα για μεγαλύτερη απόδοσή με μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

Μπορώ να συνδυάσω την αντλία θερμότητας με τον λέβητα αερίου/πετρελαίου;

Ναι, η αντλία μπορεί να συνδυάσει τη λειτουργιά της είτε μέσω αυτομάτων είτε χειροκίνητων διατάξεων με τον υφιστάμενο λέβητα της οικίας σας.

Επιπρόσθετα υπάρχουν έτοιμα υβριδικά συστήματα (hydrid) που μπορούν είτε να συνδυαστούν, είτε εξ' αρχής να εγκατασταθούν σε αυτή τη μορφή και να υπάρχει διαμοιρασμός φορτιών (π.χ. υβριδικό σύστημα Αντλίας - Επίτοιχου λέβητα Αερίου).

Η αντλία «σηκώνει» όλα τα ελαφριά φορτία θέρμανσης και την ψύξη το καλοκαίρι, κι αν χρειαστεί γίνεται boost της θέρμανσης από το λέβητα σε συνθήκες παγετού, αντί να έχουμε ηλεκτρικές αντιστάσεις.

Επίσης, ο λέβητας παράγει άμεσα ζεστό νερό.

Τι αντλία να επιλέξω;

Η επιλογή της αντλίας γίνεται με βάση το μέγεθος της εξεταζόμενης οικίας (εμβαδόν), την περιοχή που εγκαθίσταται η αντλία, τις μονώσεις της οικίας (χρονολογία κατασκευής, κουφώματα, κτλ) και το είδος της ηλεκτρικής παροχής (Μονοφασική /τριφασική).