Φωτοβολταϊκά πάρκα

Συμφέρουσα επένδυση με τη βοήθεια του ήλιου

ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟ
211 1991 776

Πακέτα προσφορών

Δες ενδεικτικές τιμές από τα πιο δημοφιλή φωτοβολταϊκά συστήματα που ζητάνε οι πελάτες μας.

Η εταιρεία

Το όραμα της Eversun είναι να βοηθήσει κάθε νοικοκυριό και εταιρεία στην Ελλάδα να μεταβεί στην αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η Eversun κάνει την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος εύκολη και προσιτή, αναλαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Βοηθάμε τους Έλληνες καταναλωτές να ανεξαρτητοποιηθούν από τα αυξανόμενα κόστη της ενέργειας.

Έχουμε εμπειρία άνω των 15 ετών σε κατασκευαστικά και ενεργειακά έργα και έχουμε υλοποιήσει πάνω από 500 μικρά ή μεγάλα έργα μέχρι σήμερα.

Διαθέτουμε αποκλειστικά δικά μας συνεργεία για την υλοποίηση όλων των έργων και υπάρχει επιπλέον έλεγχος ποιότητας από εξειδικευμένο προσωπικό.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να προσφέρουμε όχι μόνο την κατάλληλη λύση για τις ανάγκες των πελατών μας, αλλά και την πιο ανταγωνιστική.

Πώς λειτουργεί;

Εκδήλωσε ενδιαφέρον

Μας δηλώνεις τις προδιαγραφές του χώρου σου καθώς και τις προβλεπόμενες ενεργειακές απαιτήσεις για τα επόμενα 25 χρόνια

Λαμβάνεις εξατομικευμένη προσφορά

Αναλύουμε τις απαιτήσεις σου και δημιουργούμε μια αναλυτική προσφορά που είναι μοναδική για σένα, λαμβάνοντας υπόψιν το διαθέσιμο κεφάλαιο και το πρόγραμμά σου.

Υλοποίηση χωρίς κανένα άγχος

Αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την υλοποιήση. Ενημερώνεσαι διαρκώς για την πρόοδο των εργασιών. Είμαστε δίπλα σου για να απαντήσουμε ό,τι ερώτηση έχεις.

Απόλαυσε φθηνή ενέργεια για χρόνια

Εξοικονόμησε χρήματα στους λογαριασμούς ρεύματος για δεκαετίες και σταμάτα να ανησυχείς για οποιαδήποτε μελλοντική αύξηση στο κόστος ενέργειας. Καλώς ήρθες στο μέλλον!!

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων

Όταν μια εγκατάσταση έχει ως αποκλειστικό σκοπό την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο, αυτή θεωρείται φωτοβολταϊκός σταθμός ή φωτοβολταϊκό πάρκο. Ένα φωτοβολταϊκό πάρκο αποτελείται από έναν μεγάλο αριθμό φωτοβολταϊκών πάνελ, τα οποία τοποθετούνται σε μεγάλες εκτάσεις γης. Τα πάνελ αποτελούνται από ηλιακά κύτταρα, συνήθως κατασκευασμένα από πυρίτιο ή άλλα ημιαγώγιμα υλικά, που μπορούν να δημιουργήσουν ηλεκτρικό ρεύμα όταν εκτίθενται στο φως του ήλιου κι έτσι να μετατρέψουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική.  

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ένα φωτοβολταϊκό πάρκο βασίζεται στο φαινόμενο του φωτοηλεκτρικού εφέ. Όταν το ηλιακό φως πέφτει στα φωτοβολταϊκά πάνελ, τα ηλιακά κύτταρα δημιουργούν ηλεκτρικά φορτία. Αυτά τα ηλεκτρικά φορτία που δημιουργούνται από τα ηλιακά κύτταρα συνδέονται σε μία αλυσίδα, η οποία συλλέγει και μεταφέρει το παραγόμενο ηλεκτρικό ρεύμα. 

Τα φωτοβολταϊκά πάρκα έχουν πολλά οφέλη. Χρησιμοποιώντας τον ήλιο ως απεριόριστη και καθαρή ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, συμβάλλουν στη μείωση της εξάρτησης από τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής ενέργειας και φυσικά στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά δεν συνεπάγεται την καύση καυσίμων, ούτε παράγει εκπομπές ρύπων ή θορύβου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

Ένα φωτοβολταϊκό πάρκο μπορεί να καλύπτει ένα μεγάλο μέρος γης και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας εξαρτάται από την ισχύ του ηλιακού φωτός που λαμβάνει. Αυτά τα διασυνδεδεμένα συστήματα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν είτε σε χαμηλή τάση (ΧΤ), μέση τάση (ΜΤ) ή ακόμα και υψηλή τάση (ΥΤ). Η σύνδεση με το δίκτυο είναι αμφίδρομη, προσφέροντας τη δυνατότητα να απορροφούν ενέργεια από το δίκτυο όταν η παραγωγή από τα φωτοβολταϊκά πάνελ είναι ανεπαρκής, αλλά και να διαχέουν ενέργεια προς το δίκτυο όταν η παραγωγή είναι υπερβολική. 


Πόσο μεγάλο μπορεί να είναι ένα ΦΒ πάρκο 

Ο στόχος είναι η επίτευξη μέγιστης ετήσιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και η πώλησή της σε έναν προμηθευτή (καταναλωτή). Τέτοιου είδους μονάδες εγκαθίστανται συνήθως σε αγροτεμάχια, χωράφια, οικόπεδα και άλλους αντίστοιχους χώρους. Η εγκατεστημένη ισχύς των φωτοβολταϊκών πάρκων συνήθως κυμαίνεται από 100 kW έως 500 kW, με την έκταση που καλύπτουν να εξαρτάται από την ισχύ και τις χωροθετητικές προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 500 kW μπορεί να καλύπτει έκταση 6,5 στρεμμάτων και άνω, αν και υπάρχουν και περιπτώσεις που καταλαμβάνουν μικρότερη έκταση. Τα φωτοβολταϊκά πάρκα συνήθως εγκαθίστανται από ιδιώτες, αγρότες και άλλες νομικές οντότητες, με τους αγρότες να μπορούν να επιδοτηθούν για την εγκατάστασή τους. 

Η ισχύς των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να κυμαίνεται από μερικά κιλοβάτ (KW) έως αρκετά μεγαβάτ (MW), ανάλογα με την έκταση του φωτοβολταϊκού σταθμού. Στην Ελλάδα, η συνηθέστερη επένδυση γίνεται σε εγκαταστάσεις ισχύος 100 KW, καθώς συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της υψηλής επιδότησης ανά ΚWh σε σχέση με το κόστος εγκατάστασης, καθώς και την ευκολότερη διαδικασία άδειας για τον φωτοβολταϊκό σταθμό.

Πρόσφατα, εξαιτίας του γεγονότος ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) δεν δέχεται πλέον νέες αιτήσεις, πολλοί επενδυτές έχουν στραφεί σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος 20 KW. Σε αυτήν την περίπτωση, η διαδικασία ολοκληρώνεται άμεσα και γρήγορα μιας και τα βήματα της αδειοδότησης είναι πιο απλά. 


Παράγοντες μέγιστης απόδοσης 

Τα φωτοβολταϊκά πάρκα είναι σε μόνιμη διασύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ και γι’ αυτό πρέπει να υπολογίζεται με ακρίβεια η μέγιστη ετήσια ηλεκτρική ενέργεια και φυσικά η εγκατάσταση να γίνεται με τρόπο που θα την διασφαλίζει. Η θέση του αγροτεμαχίου αποτελεί έναν εξαιρετικά κρίσιμο παράγοντα για την αποδοτικότητα του φωτοβολταϊκού πάρκου. Η επιλογή του χώρου πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή, καθώς αποτελεί το μόνο στοιχείο στην επένδυση που δεν μπορεί να αντικατασταθεί ή να αλλάξει. Τα χαρακτηριστικά του χώρου θα επηρεάσουν την απόδοση της εγκατάστασης για 20 ή περισσότερα χρόνια.

Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ποικίλοι παράγοντες κατά την επιλογή του αγροτεμαχίου, όπως η γεωγραφική τοποθεσία, η ηλιοφάνεια, η κλίση του εδάφους, η σκίαση από κτίρια ή δέντρα, καθώς και η προσβασιμότητα στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. 

Εξίσου σημαντικά είναι και τα βασικά υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, όπως είναι τα πάνελ και οι αντιστροφείς. Η εταιρεία που θα αναλάβει τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση θα αξιολογήσει τα υλικά ως προς την τεχνολογία που χρησιμοποιούν, τις εγγυήσεις απόδοσης, τις ανοχές στην ισχύ εξόδου, το εύρος των τάσεων και φυσικά τις πιστοποιήσεις του εργοστασίου κατασκευής. 

Για να επιτευχθεί η μεγιστοποίηση της απόδοσης, ο σωστός σχεδιασμός και η ακριβής κατασκευή του συστήματος πρέπει να συνοδεύονται από επιστημονική προσέγγιση και μελέτη. Ο περιορισμός των απωλειών στην απόδοση του συστήματος είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί η βέλτιστη λειτουργία και η μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα του πάρκου. Η πλήρης ηλεκτρολογική μελέτη και ο κατάλληλος σχεδιασμός θα οδηγήσουν στην επαρκή κατασκευή η οποία με τη σειρά της θα διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν απώλειες ισχύος και άρα απώλεια κέρδους για τον επενδυτή. 

Γιατί να επιλέξεις την Eversun

Προσφέρουμε ανταγωνιστικές και διαφανείς προσφορές. Αξιολογούμε τις ανάγκες σου, διαλέγουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό και δημιουργούμε μια εξατομικευμένη προσφορά μόνο για εσένα με ανάλυση και αιτιολόγηση κάθε κόστους.
Επιλέγουμε μόνο υψηλής ποιότητας εξοπλισμό. Θέλουμε πάντα να τοποθετούμε αξιόπιστο, καλαίσθητο και μοντέρνο τεχνολογικά εξοπλισμό
Εξειδικευμένα και έμπειρα συνεργεία. Όλες οι εγκαταστάσεις γίνονται από δικά μας συνεργεία που έχουν πάνω από 10 χρόνια εμπειρία.
Εγγύηση εργασίας 5 ετών. Είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα και προσφέρουμε τη μεγαλύτερη εγγύηση στην αγορά.
Προσφέρουμε συνεχή εξυπηρέτηση. Είμαστε δίπλα σου σε όλες τις φάσεις του έργου να απαντήσουμε οποιαδήποτε ερώτηση.
Αναλαμβάνουμε τα πάντα από το Α μέχρι το Ω.
Ο σκοπός μας είναι να αναβαθμίσεις ενεργειακά το χώρο σου χωρίς να ανησυχείς για τίποτα. Ό,τι και να προκύψει, είμαστε εκεί να το λύσουμε χωρίς να ασχοληθείς καθόλου.

Άριστες αξιολογήσεις από πελάτες μας

"Το έργο ολοκληρώθήκε μόνο σε μια μέρα και χωρίς κάνενα απρόοπτο. Στα πολύ θετικά η σωστή και τυπική επικοινωνία όλων των φάσεων του έργου."
Andy Smith Avatar - Cleaning X Webflow Template
Δημήτρης Καλογήρου
Χαλάνδρι, Αθήνα
“Εξαιρετικοί επαγγελματίες σε όλα τα κομμάτια. Τους προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να εκμεταλλευτεί την ηλιακή ενέργεια σπίτι του”
Sophie Moore Avatar - Cleaning X Webflow Template
Μαρία Παπακωνσταντίνου
Πετρούπολη, Αθήνα

Συχνές Ερωτήσεις

Δες παρακάτω τις απαντήσεις σε πολλές από τις ερωτήσεις που μπορεί και εσύ να έχεις σχετικά με τα φωτοβολταϊκά συστήματα στέγης.

Πόσο μεγάλη πρέπει να είναι η οροφή μου;

Θα πρέπει πρώτα να υπολογίσετε με τον μηχανικό την εγκατεστημένη ισχύ σε kW του φωτοβολταϊκού συστήματος. Στη συνέχεια θα πρέπει να εξετάσετε αν διαθέτετε τον απαιτούμενο χώρο στην ταράτσα ή σκεπή σας.

  • Ταράτσα: σαν γενικό κανόνα υπολογίστε περίπου 8 τ.μ. ανά εγκατεστημένο kW. Δηλαδή για ένα σύστημα 5kW θα χρειαστείτε περίπου 40 τ.μ. και για ένα αντίστοιχο με 10kW τότε θα χρειαστείτε περίπου 80 τ.μ.
  • Κεραμοσκεπή: σαν γενικό κανόνα υπολογίστε περίπου 4-5 τ.μ. ανά εγκατεστημένο kW. Δηλαδή για ένα σύστημα 5kW θα πρέπει να διαθέτετε 20 με 25 τετραγωνικά μέτρα, ενώ για ένα σύστημα 10kW η απαίτηση χώρου θα είναι περίπου 40 με 50 τ.μ.

Πόσα kW χρειάζομαι;

Η εγκατεστημένη ισχύς σε kW εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την ετήσια ενέργεια που απορροφά ο καταναλωτής από το δημόσιο ηλεκτρικό δίκτυο.

Σαν πρώτο βήμα λοιπόν ο καταναλωτής θα πρέπει να συγκεντρώσει τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ρεύματος από τον προμηθευτή του.

Αφού αθροίσει λοιπόν τις υπάρχουσες αλλά και τις μελλοντικές καταναλώσεις θα πρέπει να γίνει ο υπολογισμός του μεγέθους του φωτοβολταϊκού συστήματος με κριτήριο την αντίστοιχη παραγωγή του φωτοβολταϊκού ώστε να καταφέρει να ισορροπήσει την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια με την ενέργεια που καταναλώνεται σε ετήσια βάση.

Υπάρχουν έξοδα συντήρησης μετά την εγκατάσταση;

Τα φωτοβολταϊκά πάνελ αφού εγκατασταθούν δεν απαιτούν εργασίες συντήρησης. Ωστόσο, για να είστε σίγουροι για τη μέγιστη δυνατή απόδοσή τους, μπορείτε να τα παρακολουθείτε ώστε να προλάβετε μία ενδεχόμενη ζημιά. Καλό είναι επίσης, μία φορά περίπου το χρόνο να καθαρίζετε με μαλακό σφουγγάρι τις επιφάνειές τους με σαπούνι και νερό ώστε να φεύγουν κουτσουλιές, σκουπίδια και άλλες βρωμιές.

Σε περίπτωση που κάποια σημεία των πάνελ έχουν διαβρωθεί, μπορείτε να απομακρύνετε τη διάβρωση με ένα ελαφρύ γυαλόχαρτο.

Εννοείται ότι στην περίπτωση που παρατηρήσετε ότι κάτι δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, πρέπει να επικοινωνήσετε με τους τεχνικούς της εταιρείας που τα εγκατέστησε.

Πρέπει να έχω δική μου ταράτσα η σκεπή;

Επιτρέπεται η εγκατάσταση ενός ή περισσότερων Φ/Β συστημάτων σε κοινόχρηστο ή κοινόκτητο χώρο κτιρίου.

Δικαίωμα ένταξης στις διατάξεις του Net Metering έχουν οι κύριοι των  οριζόντιων ιδιοκτησιών ή οι έχοντες τη νόμιμη χρήση αυτών μετά την παραχώρηση χρήση του κοινόχρηστου ή κοινόκτητου χώρου από τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες. Επιτρέπεται η παραχώρηση χρήσης χώρου για την εγκατάσταση Φ/Β συστήματος, μετά από έγγραφη συμφωνία του κυρίου του χώρου αυτού, σε κύριο ή τον έχοντα νόμιμη χρήση οριζόντιας ιδιοκτησίας του κτιρίου όπου βρίσκεται ο χώρος.

Κάθε  φωτοβολταϊκό  σύστημα αντιστοιχίζεται  αποκλειστικά  με  έναν μετρητή κατανάλωσης.

Ποιες περιοχές εξυπηρετεί η Eversun;

Αυτή τη στιγμή εξυπηρετούμε μόνο την Αττική και τις γύρω κοντινές περιοχές αλλά πολύ σύντομα θα εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα.