Φωτοβολταϊκά πάρκα

Συμφέρουσα επένδυση με τη βοήθεια του ήλιου

ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟ
211 1991 776

Πακέτα προσφορών

Δες ενδεικτικές τιμές από τα πιο δημοφιλή φωτοβολταϊκά συστήματα που ζητάνε οι πελάτες μας.

Η εταιρεία

Το όραμα της Eversun είναι να βοηθήσει κάθε νοικοκυριό και εταιρεία στην Ελλάδα να μεταβεί στην αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η Eversun κάνει την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος εύκολη και προσιτή, αναλαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Βοηθάμε τους Έλληνες καταναλωτές να ανεξαρτητοποιηθούν από τα αυξανόμενα κόστη της ενέργειας.

Έχουμε εμπειρία άνω των 15 ετών σε κατασκευαστικά και ενεργειακά έργα και έχουμε υλοποιήσει πάνω από 500 μικρά ή μεγάλα έργα μέχρι σήμερα.

Διαθέτουμε αποκλειστικά δικά μας συνεργεία για την υλοποίηση όλων των έργων και υπάρχει επιπλέον έλεγχος ποιότητας από εξειδικευμένο προσωπικό.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να προσφέρουμε όχι μόνο την κατάλληλη λύση για τις ανάγκες των πελατών μας, αλλά και την πιο ανταγωνιστική.

Πώς λειτουργεί;

Εκδήλωσε ενδιαφέρον

Μας δηλώνεις τις προδιαγραφές του χώρου σου καθώς και τις προβλεπόμενες ενεργειακές απαιτήσεις για τα επόμενα 25 χρόνια

Λαμβάνεις εξατομικευμένη προσφορά

Αναλύουμε τις απαιτήσεις σου και δημιουργούμε μια αναλυτική προσφορά που είναι μοναδική για σένα, λαμβάνοντας υπόψιν το διαθέσιμο κεφάλαιο και το πρόγραμμά σου.

Υλοποίηση χωρίς κανένα άγχος

Αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την υλοποιήση. Ενημερώνεσαι διαρκώς για την πρόοδο των εργασιών. Είμαστε δίπλα σου για να απαντήσουμε ό,τι ερώτηση έχεις.

Απόλαυσε φθηνή ενέργεια για χρόνια

Εξοικονόμησε χρήματα στους λογαριασμούς ρεύματος για δεκαετίες και σταμάτα να ανησυχείς για οποιαδήποτε μελλοντική αύξηση στο κόστος ενέργειας. Καλώς ήρθες στο μέλλον!!

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων

Όταν μια εγκατάσταση έχει ως αποκλειστικό σκοπό την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο, αυτή θεωρείται φωτοβολταϊκός σταθμός ή φωτοβολταϊκό πάρκο. Ένα φωτοβολταϊκό πάρκο αποτελείται από έναν μεγάλο αριθμό φωτοβολταϊκών πάνελ, τα οποία τοποθετούνται σε μεγάλες εκτάσεις γης. Τα πάνελ αποτελούνται από ηλιακά κύτταρα, συνήθως κατασκευασμένα από πυρίτιο ή άλλα ημιαγώγιμα υλικά, που μπορούν να δημιουργήσουν ηλεκτρικό ρεύμα όταν εκτίθενται στο φως του ήλιου κι έτσι να μετατρέψουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική.  

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ένα φωτοβολταϊκό πάρκο βασίζεται στο φαινόμενο του φωτοηλεκτρικού εφέ. Όταν το ηλιακό φως πέφτει στα φωτοβολταϊκά πάνελ, τα ηλιακά κύτταρα δημιουργούν ηλεκτρικά φορτία. Αυτά τα ηλεκτρικά φορτία που δημιουργούνται από τα ηλιακά κύτταρα συνδέονται σε μία αλυσίδα, η οποία συλλέγει και μεταφέρει το παραγόμενο ηλεκτρικό ρεύμα. 

Τα φωτοβολταϊκά πάρκα έχουν πολλά οφέλη. Χρησιμοποιώντας τον ήλιο ως απεριόριστη και καθαρή ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, συμβάλλουν στη μείωση της εξάρτησης από τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής ενέργειας και φυσικά στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά δεν συνεπάγεται την καύση καυσίμων, ούτε παράγει εκπομπές ρύπων ή θορύβου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

Ένα φωτοβολταϊκό πάρκο μπορεί να καλύπτει ένα μεγάλο μέρος γης και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας εξαρτάται από την ισχύ του ηλιακού φωτός που λαμβάνει. Αυτά τα διασυνδεδεμένα συστήματα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν είτε σε χαμηλή τάση (ΧΤ), μέση τάση (ΜΤ) ή ακόμα και υψηλή τάση (ΥΤ). Η σύνδεση με το δίκτυο είναι αμφίδρομη, προσφέροντας τη δυνατότητα να απορροφούν ενέργεια από το δίκτυο όταν η παραγωγή από τα φωτοβολταϊκά πάνελ είναι ανεπαρκής, αλλά και να διαχέουν ενέργεια προς το δίκτυο όταν η παραγωγή είναι υπερβολική. 


Πόσο μεγάλο μπορεί να είναι ένα ΦΒ πάρκο 

Ο στόχος είναι η επίτευξη μέγιστης ετήσιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και η πώλησή της σε έναν προμηθευτή (καταναλωτή). Τέτοιου είδους μονάδες εγκαθίστανται συνήθως σε αγροτεμάχια, χωράφια, οικόπεδα και άλλους αντίστοιχους χώρους. Η εγκατεστημένη ισχύς των φωτοβολταϊκών πάρκων συνήθως κυμαίνεται από 100 kW έως 500 kW, με την έκταση που καλύπτουν να εξαρτάται από την ισχύ και τις χωροθετητικές προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 500 kW μπορεί να καλύπτει έκταση 6,5 στρεμμάτων και άνω, αν και υπάρχουν και περιπτώσεις που καταλαμβάνουν μικρότερη έκταση. Τα φωτοβολταϊκά πάρκα συνήθως εγκαθίστανται από ιδιώτες, αγρότες και άλλες νομικές οντότητες, με τους αγρότες να μπορούν να επιδοτηθούν για την εγκατάστασή τους. 

Η ισχύς των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να κυμαίνεται από μερικά κιλοβάτ (KW) έως αρκετά μεγαβάτ (MW), ανάλογα με την έκταση του φωτοβολταϊκού σταθμού. Στην Ελλάδα, η συνηθέστερη επένδυση γίνεται σε εγκαταστάσεις ισχύος 100 KW, καθώς συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της υψηλής επιδότησης ανά ΚWh σε σχέση με το κόστος εγκατάστασης, καθώς και την ευκολότερη διαδικασία άδειας για τον φωτοβολταϊκό σταθμό.

Πρόσφατα, εξαιτίας του γεγονότος ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) δεν δέχεται πλέον νέες αιτήσεις, πολλοί επενδυτές έχουν στραφεί σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος 20 KW. Σε αυτήν την περίπτωση, η διαδικασία ολοκληρώνεται άμεσα και γρήγορα μιας και τα βήματα της αδειοδότησης είναι πιο απλά. 


Παράγοντες μέγιστης απόδοσης 

Τα φωτοβολταϊκά πάρκα είναι σε μόνιμη διασύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ και γι’ αυτό πρέπει να υπολογίζεται με ακρίβεια η μέγιστη ετήσια ηλεκτρική ενέργεια και φυσικά η εγκατάσταση να γίνεται με τρόπο που θα την διασφαλίζει. Η θέση του αγροτεμαχίου αποτελεί έναν εξαιρετικά κρίσιμο παράγοντα για την αποδοτικότητα του φωτοβολταϊκού πάρκου. Η επιλογή του χώρου πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή, καθώς αποτελεί το μόνο στοιχείο στην επένδυση που δεν μπορεί να αντικατασταθεί ή να αλλάξει. Τα χαρακτηριστικά του χώρου θα επηρεάσουν την απόδοση της εγκατάστασης για 20 ή περισσότερα χρόνια.

Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ποικίλοι παράγοντες κατά την επιλογή του αγροτεμαχίου, όπως η γεωγραφική τοποθεσία, η ηλιοφάνεια, η κλίση του εδάφους, η σκίαση από κτίρια ή δέντρα, καθώς και η προσβασιμότητα στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. 

Εξίσου σημαντικά είναι και τα βασικά υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, όπως είναι τα πάνελ και οι αντιστροφείς. Η εταιρεία που θα αναλάβει τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση θα αξιολογήσει τα υλικά ως προς την τεχνολογία που χρησιμοποιούν, τις εγγυήσεις απόδοσης, τις ανοχές στην ισχύ εξόδου, το εύρος των τάσεων και φυσικά τις πιστοποιήσεις του εργοστασίου κατασκευής. 

Για να επιτευχθεί η μεγιστοποίηση της απόδοσης, ο σωστός σχεδιασμός και η ακριβής κατασκευή του συστήματος πρέπει να συνοδεύονται από επιστημονική προσέγγιση και μελέτη. Ο περιορισμός των απωλειών στην απόδοση του συστήματος είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί η βέλτιστη λειτουργία και η μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα του πάρκου. Η πλήρης ηλεκτρολογική μελέτη και ο κατάλληλος σχεδιασμός θα οδηγήσουν στην επαρκή κατασκευή η οποία με τη σειρά της θα διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν απώλειες ισχύος και άρα απώλεια κέρδους για τον επενδυτή. 

Γιατί να επιλέξεις την Eversun

Προσφέρουμε ανταγωνιστικές και διαφανείς προσφορές. Αξιολογούμε τις ανάγκες σου, διαλέγουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό και δημιουργούμε μια εξατομικευμένη προσφορά μόνο για εσένα με ανάλυση και αιτιολόγηση κάθε κόστους.
Επιλέγουμε μόνο υψηλής ποιότητας εξοπλισμό. Θέλουμε πάντα να τοποθετούμε αξιόπιστο, καλαίσθητο και μοντέρνο τεχνολογικά εξοπλισμό
Εξειδικευμένα και έμπειρα συνεργεία. Όλες οι εγκαταστάσεις γίνονται από δικά μας συνεργεία που έχουν πάνω από 10 χρόνια εμπειρία.
Εγγύηση εργασίας 5 ετών. Είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα και προσφέρουμε τη μεγαλύτερη εγγύηση στην αγορά.
Προσφέρουμε συνεχή εξυπηρέτηση. Είμαστε δίπλα σου σε όλες τις φάσεις του έργου να απαντήσουμε οποιαδήποτε ερώτηση.
Αναλαμβάνουμε τα πάντα από το Α μέχρι το Ω.
Ο σκοπός μας είναι να αναβαθμίσεις ενεργειακά το χώρο σου χωρίς να ανησυχείς για τίποτα. Ό,τι και να προκύψει, είμαστε εκεί να το λύσουμε χωρίς να ασχοληθείς καθόλου.

Άριστες αξιολογήσεις από πελάτες μας

"Το έργο ολοκληρώθήκε μόνο σε μια μέρα και χωρίς κάνενα απρόοπτο. Στα πολύ θετικά η σωστή και τυπική επικοινωνία όλων των φάσεων του έργου."
Andy Smith Avatar - Cleaning X Webflow Template
Δημήτρης Καλογήρου
Χαλάνδρι, Αθήνα
“Εξαιρετικοί επαγγελματίες σε όλα τα κομμάτια. Τους προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να εκμεταλλευτεί την ηλιακή ενέργεια σπίτι του”
Sophie Moore Avatar - Cleaning X Webflow Template
Μαρία Παπακωνσταντίνου
Πετρούπολη, Αθήνα

Συχνές Ερωτήσεις

Δες παρακάτω τις απαντήσεις σε πολλές από τις ερωτήσεις που μπορεί και εσύ να έχεις σχετικά με τα φωτοβολταϊκά συστήματα στέγης.

Πόσο κοστίζει ένα φωτοβολταϊκό πάρκο 500kw;

Το κόστος εγκατάστασης ενός πάρκου ηλιακής ενέργειας ισχύος 500 kW κυμαίνεται από 240.000 έως 300.000€. Η διαφορά στο κόστος οφείλεται στο αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε σταθερά φωτοβολταϊκά πάνελ ή παρακολουθούμενα trackers. Η σύμβαση με τον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας) έχει διάρκεια 20 ετών.

Υπάρχει εξειδικευμένος δανεισμός για φωτοβολταϊκά πάρκα σε αρκετές ελληνικές τράπεζες και η αποπληρωμή γίνεται από τα έσοδα της παραγωγής και πώλησης ενέργειας.

Πόση έκταση χρειάζεται ένα φωτοβολταϊκό πάρκο; 

Για την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 100 kW, απαιτείται μια έκταση περίπου 2-3 στρεμμάτων, που αποτελεί τον ελάχιστο χώρο που απαιτείται.

Πόσο κοστίζει ένα φωτοβολταϊκό πάρκο 100kw;

Για εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού πάρκου 100kw οι τιμές ξεκινούν από  70.000€. Για να μάθετε περισσότερα, επικοινωνήστε μαζί μας. 

Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για φωτοβολταϊκά πάρκα;

Τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να καταθέσετε είναι: 

 • Τίτλος ιδιοκτησίας ή μισθωτήριο συμβόλαιο (με διάρκεια ίση ή μεγαλύτερη του δανείου) για το μέρος στο οποίο θα γίνει η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου.
 • Τοπογραφικό διάγραμμα με συντεταγμένες Χ, Ψ (ΕΓΣΑ ’87).
 • Βεβαίωση παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας για φωτοβολταϊκά με ισχύ πάνω από 1MWp.
 • Όροι σύνδεσης με το σύστημα ή το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ.
 • Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΕΠΟ) ή απαλλαγή από Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΕΠΟ).

Πώς γίνεται η μελέτη για ένα φωτοβολταϊκό πάρκο; 

Η μελέτη ενός φωτοβολταϊκού πάρκου περιλαμβάνει την αξιολόγηση και ανάλυση πολλών παραγόντων για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική και αειφόρος λειτουργία του. Τα βασικά βήματα που ακολουθούνται συνήθως στη μελέτη ενός φωτοβολταϊκού πάρκου είναι τα εξής:

 • Αξιολόγηση του τοπίου: Πραγματοποιείται μια αρχική αξιολόγηση του τοπίου για να προσδιοριστεί η καταλληλότητα του για την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού πάρκου. Παράγοντες όπως η ηλιοφάνεια, η γεωμετρία του εδάφους, η πρόσβαση σε ηλεκτρικό δίκτυο και οι περιβαλλοντικές προϋποθέσεις λαμβάνονται υπόψη.
 • Μελέτη απόδοσης: Πραγματοποιείται ανάλυση της ποσότητας της ηλιακής ακτινοβολίας στην περιοχή για να εκτιμηθεί η πιθανή παραγωγή ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά συστήματα. Χρησιμοποιούνται μετεωρολογικά δεδομένα, όργανα μέτρησης και ειδικό λογισμικό για τον υπολογισμό της απόδοσης.
 • Τεχνικός σχεδιασμός: Σε αυτό το στάδιο, πραγματοποιείται η λεπτομερής σχεδίαση του φωτοβολταϊκού πάρκου. Περιλαμβάνει την επιλογή του τύπου και της τοποθεσίας των φωτοβολταϊκών πάνελ, τη σύνδεσή τους με το ηλεκτρικό δίκτυο και τον υπολογισμό των απαιτούμενων εξοπλισμών, όπως αντιστροφείς, μετατροπείς και καλωδιώσεις.
 • Αδειοδότηση και νομικές διαδικασίες: Προκειμένου να εγκατασταθεί ένα φωτοβολταϊκό πάρκο, απαιτούνται συγκεκριμένες άδειες και νομικές διαδικασίες. Περιλαμβάνουν την αίτηση άδειας κατασκευής, τη συμμόρφωση με τους τοπικούς κανονισμούς και προδιαγραφές, καθώς και τη σύναψη συμβάσεων με τους αρμόδιους φορείς.
 • Λειτουργία και συντήρηση: Μετά την εγκατάσταση, το φωτοβολταϊκό πάρκο απαιτεί συνεχή λειτουργία και συντήρηση. Αυτό περιλαμβάνει την παρακολούθηση της απόδοσης του συστήματος, τον έλεγχο και τη συντήρηση των εξοπλισμών, καθώς και τη διαχείριση τυχόν προβλημάτων ή βλαβών.
 • Οικονομική αξιολόγηση: Πριν από την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού πάρκου, συνήθως πραγματοποιείται μια οικονομική αξιολόγηση. Αυτό περιλαμβάνει τον υπολογισμό του κόστους εγκατάστασης, της απόδοσης και του χρόνου αποπληρωμής, καθώς και των πιθανών οικονομικών οφελών και επιδράσεων.

Κάθε μελέτη φωτοβολταϊκού πάρκου είναι μοναδική και εξαρτάται από τις συγκεκριμένες προδιαγραφές και απαιτήσεις του έργου. Είναι σημαντικό να συνεργαστείτε με ειδικούς και επαγγελματίες στον τομέα για να εξασφαλίσετε μια αποδοτική επένδυση σε φωτοβολταϊκό πάρκο.

Ποια είναι η απόδοση ενός φωτοβολταϊκού πάρκου 500kw;

Η επένδυση σε φωτοβολταϊκά απαιτεί ορισμένα αρχικά έξοδα, αλλά τα οφέλη που προκύπτουν είναι σημαντικά. Για ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 500kw, τα μικτά ετήσια έσοδα εκτιμώνται περίπου στα 56.000€.

Σε ποιες περιοχές μπορώ να εγκαταστήσω φωτοβολταϊκό πάρκο;

Μια εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού πάρκου μπορεί να γίνει σε εντός αλλά και εκτός σχεδίου περιοχές αρκεί να τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις που ορίζει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Το σημαντικό είναι να ελέγξετε αν στο γεωγραφικό διαμέρισμα υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος από τους υποσταθμούς του ΔΕΔΔΗΕ. Αν δεν υπάρχει, τότε δεν μπορεί να γίνει εγκατάσταση και ηλέκτριση.