Φωτοβολταϊκά σε πολυκατοικία

Μείωσε το λογαριασμό ρεύματος για τα επόμενα 25 χρόνια εκμεταλλεύοντας την ηλιακή ενέργεια

ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟ
211 1991 776

Πακέτα προσφορών

Δες ενδεικτικές τιμές από τα πιο δημοφιλή φωτοβολταϊκά συστήματα που ζητάνε οι πελάτες μας.

Η εταιρεία

Το όραμα της Eversun είναι να βοηθήσει κάθε νοικοκυριό και εταιρεία στην Ελλάδα να μεταβεί στην αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η Eversun κάνει την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος εύκολη και προσιτή, αναλαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Βοηθάμε τους Έλληνες καταναλωτές να ανεξαρτητοποιηθούν από τα αυξανόμενα κόστη της ενέργειας.

Έχουμε εμπειρία άνω των 15 ετών σε κατασκευαστικά και ενεργειακά έργα και έχουμε υλοποιήσει πάνω από 500 μικρά ή μεγάλα έργα μέχρι σήμερα.

Διαθέτουμε αποκλειστικά δικά μας συνεργεία για την υλοποίηση όλων των έργων και υπάρχει επιπλέον έλεγχος ποιότητας από εξειδικευμένο προσωπικό.

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να προσφέρουμε όχι μόνο την κατάλληλη λύση για τις ανάγκες των πελατών μας, αλλά και την πιο ανταγωνιστική.

Πώς λειτουργεί;

Εκδήλωσε ενδιαφέρον

Μας δηλώνεις τις προδιαγραφές του χώρου σου καθώς και τις προβλεπόμενες ενεργειακές απαιτήσεις για τα επόμενα 25 χρόνια

Λαμβάνεις εξατομικευμένη προσφορά

Αναλύουμε τις απαιτήσεις σου και δημιουργούμε μια αναλυτική προσφορά που είναι μοναδική για σένα, λαμβάνοντας υπόψιν το διαθέσιμο κεφάλαιο και το πρόγραμμά σου.

Υλοποίηση χωρίς κανένα άγχος

Αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την υλοποιήση. Ενημερώνεσαι διαρκώς για την πρόοδο των εργασιών. Είμαστε δίπλα σου για να απαντήσουμε ό,τι ερώτηση έχεις.

Απόλαυσε φθηνή ενέργεια για χρόνια

Εξοικονόμησε χρήματα στους λογαριασμούς ρεύματος για δεκαετίες και σταμάτα να ανησυχείς για οποιαδήποτε μελλοντική αύξηση στο κόστος ενέργειας. Καλώς ήρθες στο μέλλον!!

Φωτοβολταϊκά σε πολυκατοικία

Οι οικιακοί καταναλωτές μπορούν να αξιοποιήσουν την ελεύθερη επιφάνεια στην στέγη ή ταράτσα της πολυκατοικίας τους εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά συστήματα ώστε να καλύπτουν μέρος των ενεργειακών αναγκών τους σε ρεύμα. 

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με σχετική ρύθμιση σε σχέδιο νόμου θα καταργήσει την ανάγκη ίδρυσης Ενεργειακής Κοινότητας που σήμαινε πολλή γραφειοκρατία και σημαντικά έξοδα για τους ενοίκους, ενώ ταυτόχρονα θα καταργηθεί η υποχρέωση να τροφοδοτούνται όλα τα νοικοκυριά ρεύμα από τον ίδιο πάροχο. 

Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι να αλλάξει το υπάρχον νομικό πλαίσιο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των πολυκατοικιών, καθώς αυτό απαιτεί συναίνεση του 100% των ιδιοκτητών. Σκοπός είναι να μειωθεί το ποσοστό αυτό της συναίνεσης, αλλά χωρίς να πέσει κάτω από το 50% + 1. Επιπλέον, τα κοινόχρηστα συστήματα ΑΠΕ δεν θα επιδοτούνται από το πρόγραμμα χρηματοδότησης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κατοικίες, το οποίο σχεδιάζεται να χρηματοδοτήσει 100.000 συστήματα στο επόμενο διάστημα.

Η αξιοποίηση της ενέργειας από τον ήλιο θα πραγματοποιείται μέσω του συστήματος ενεργειακού συμψηφισμού, γνωστού και ως net-metering. Συγκεκριμένα, μέσω του net-metering, η υπερβολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το σύστημα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του ιδιοκτήτη χρησιμοποιεί το δίκτυο ως μπαταρία για την αποθήκευση του παραγόμενου ρεύματος. Κατά τις νυχτερινές ώρες που η παραγωγή είναι μηδενική, η αποθηκευμένη ενέργεια χρησιμοποιείται για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών. Σε περίπτωση ενός κοινόχρηστου νοικοκυριού, ο ενεργειακός συμψηφισμός δεν αφορά πλέον έναν μεμονωμένο ιδιοκτήτη. Αντίθετα, θα λαμβάνονται υπόψη οι μετρητές όλων των νοικοκυριών που συνεισφέρουν στο σύστημα παραγωγής ενέργειας.

Το σημαντικό είναι ότι οι καταναλωτές που θα επιλέξουν το κοινόχρηστο φωτοβολταϊκό σύστημα θα μειώσουν όλα τα κοινόχρηστα έξοδα στην πολυκατοικία, αλλά και θα μπορούν να έχουν και τη συμμετοχή σε αυτό και ενοίκων από γειτονικές πολυκατοικίες, γεγονός που κάνει πιο εύκολη την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων σε περισσότερους ανθρώπους.

Τέλος, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη η ιδιοκτησιακή δομή της πολυκατοικίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μεμονωμένοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων μπορεί να μπορούν να εγκαταστήσουν μόνοι τους φωτοβολταϊκά συστήματα για το διαμέρισμά τους, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, το κτίριο μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσει ένα κοινόχρηστο σύστημα που ανήκει σε όλους. 

Παρ’ όλη τη φαινομενική πολυπλοκότητα του συγκεκριμένου θέματος, υπάρχουν πολλά οφέλη από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε διαμερίσματα. Όχι μόνο παρέχουν μια καθαρή, ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, αλλά συμβάλουν στη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και στην αύξηση της αξίας του ακινήτου. Επιπλέον, η εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος βοηθά στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του κτιρίου και συμβάλει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Γιατί να επιλέξεις την Eversun

Προσφέρουμε ανταγωνιστικές και διαφανείς προσφορές. Αξιολογούμε τις ανάγκες σου, διαλέγουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό και δημιουργούμε μια εξατομικευμένη προσφορά μόνο για εσένα με ανάλυση και αιτιολόγηση κάθε κόστους.
Επιλέγουμε μόνο υψηλής ποιότητας εξοπλισμό. Θέλουμε πάντα να τοποθετούμε αξιόπιστο, καλαίσθητο και μοντέρνο τεχνολογικά εξοπλισμό
Εξειδικευμένα και έμπειρα συνεργεία. Όλες οι εγκαταστάσεις γίνονται από δικά μας συνεργεία που έχουν πάνω από 10 χρόνια εμπειρία.
Εγγύηση εργασίας 5 ετών. Είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα και προσφέρουμε τη μεγαλύτερη εγγύηση στην αγορά.
Προσφέρουμε συνεχή εξυπηρέτηση. Είμαστε δίπλα σου σε όλες τις φάσεις του έργου να απαντήσουμε οποιαδήποτε ερώτηση.
Αναλαμβάνουμε τα πάντα από το Α μέχρι το Ω.
Ο σκοπός μας είναι να αναβαθμίσεις ενεργειακά το χώρο σου χωρίς να ανησυχείς για τίποτα. Ό,τι και να προκύψει, είμαστε εκεί να το λύσουμε χωρίς να ασχοληθείς καθόλου.

Άριστες αξιολογήσεις από πελάτες μας

"Το έργο ολοκληρώθήκε μόνο σε μια μέρα και χωρίς κάνενα απρόοπτο. Στα πολύ θετικά η σωστή και τυπική επικοινωνία όλων των φάσεων του έργου."
Andy Smith Avatar - Cleaning X Webflow Template
Δημήτρης Καλογήρου
Χαλάνδρι, Αθήνα
“Εξαιρετικοί επαγγελματίες σε όλα τα κομμάτια. Τους προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να εκμεταλλευτεί την ηλιακή ενέργεια σπίτι του”
Sophie Moore Avatar - Cleaning X Webflow Template
Μαρία Παπακωνσταντίνου
Πετρούπολη, Αθήνα

Συχνές Ερωτήσεις

Δες παρακάτω τις απαντήσεις σε πολλές από τις ερωτήσεις που μπορεί και εσύ να έχεις σχετικά με τα φωτοβολταϊκά συστήματα στέγης.

Πόσο μεγάλη πρέπει να είναι η οροφή μου;

Θα πρέπει πρώτα να υπολογίσετε με τον μηχανικό την εγκατεστημένη ισχύ σε kW του φωτοβολταϊκού συστήματος. Στη συνέχεια θα πρέπει να εξετάσετε αν διαθέτετε τον απαιτούμενο χώρο στην ταράτσα ή σκεπή σας.

  • Ταράτσα: σαν γενικό κανόνα υπολογίστε περίπου 8 τ.μ. ανά εγκατεστημένο kW. Δηλαδή για ένα σύστημα 5kW θα χρειαστείτε περίπου 40 τ.μ. και για ένα αντίστοιχο με 10kW τότε θα χρειαστείτε περίπου 80 τ.μ.
  • Κεραμοσκεπή: σαν γενικό κανόνα υπολογίστε περίπου 4-5 τ.μ. ανά εγκατεστημένο kW. Δηλαδή για ένα σύστημα 5kW θα πρέπει να διαθέτετε 20 με 25 τετραγωνικά μέτρα, ενώ για ένα σύστημα 10kW η απαίτηση χώρου θα είναι περίπου 40 με 50 τ.μ.

Πόσα kW χρειάζομαι;

Η εγκατεστημένη ισχύς σε kW εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την ετήσια ενέργεια που απορροφά ο καταναλωτής από το δημόσιο ηλεκτρικό δίκτυο.

Σαν πρώτο βήμα λοιπόν ο καταναλωτής θα πρέπει να συγκεντρώσει τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ρεύματος από τον προμηθευτή του.

Αφού αθροίσει λοιπόν τις υπάρχουσες αλλά και τις μελλοντικές καταναλώσεις θα πρέπει να γίνει ο υπολογισμός του μεγέθους του φωτοβολταϊκού συστήματος με κριτήριο την αντίστοιχη παραγωγή του φωτοβολταϊκού ώστε να καταφέρει να ισορροπήσει την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια με την ενέργεια που καταναλώνεται σε ετήσια βάση.

Υπάρχουν έξοδα συντήρησης μετά την εγκατάσταση;

Τα φωτοβολταϊκά πάνελ αφού εγκατασταθούν δεν απαιτούν εργασίες συντήρησης. Ωστόσο, για να είστε σίγουροι για τη μέγιστη δυνατή απόδοσή τους, μπορείτε να τα παρακολουθείτε ώστε να προλάβετε μία ενδεχόμενη ζημιά. Καλό είναι επίσης, μία φορά περίπου το χρόνο να καθαρίζετε με μαλακό σφουγγάρι τις επιφάνειές τους με σαπούνι και νερό ώστε να φεύγουν κουτσουλιές, σκουπίδια και άλλες βρωμιές.

Σε περίπτωση που κάποια σημεία των πάνελ έχουν διαβρωθεί, μπορείτε να απομακρύνετε τη διάβρωση με ένα ελαφρύ γυαλόχαρτο.

Εννοείται ότι στην περίπτωση που παρατηρήσετε ότι κάτι δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, πρέπει να επικοινωνήσετε με τους τεχνικούς της εταιρείας που τα εγκατέστησε.

Πρέπει να έχω δική μου ταράτσα η σκεπή;

Επιτρέπεται η εγκατάσταση ενός ή περισσότερων Φ/Β συστημάτων σε κοινόχρηστο ή κοινόκτητο χώρο κτιρίου.

Δικαίωμα ένταξης στις διατάξεις του Net Metering έχουν οι κύριοι των  οριζόντιων ιδιοκτησιών ή οι έχοντες τη νόμιμη χρήση αυτών μετά την παραχώρηση χρήση του κοινόχρηστου ή κοινόκτητου χώρου από τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες. Επιτρέπεται η παραχώρηση χρήσης χώρου για την εγκατάσταση Φ/Β συστήματος, μετά από έγγραφη συμφωνία του κυρίου του χώρου αυτού, σε κύριο ή τον έχοντα νόμιμη χρήση οριζόντιας ιδιοκτησίας του κτιρίου όπου βρίσκεται ο χώρος.

Κάθε  φωτοβολταϊκό  σύστημα αντιστοιχίζεται  αποκλειστικά  με  έναν μετρητή κατανάλωσης.

Ποιες περιοχές εξυπηρετεί η Eversun;

Αυτή τη στιγμή εξυπηρετούμε μόνο την Αττική και τις γύρω κοντινές περιοχές αλλά πολύ σύντομα θα εξυπηρετούμε όλη την Ελλάδα.